Uudista välillä vaatteitasi tai sisustustasi värjäämällä ne uudellä värillä. Vanhat lakanat tai pyyhkeet saavat uuden ilmeen, kun valitset niihin mieleisesi tekstiilivärin.

Parhaan ja varmimman lopputuloksen saat Nitor Tekstiiliväreille (nestemäinen) ja sillä värjääminen on helppoa, kun tutustuu ohjeisiin. Nitor All-In-One on helpoin ja nopein ratkaisu värjäämiseen. Jos värjäämäsi tekstiili on arkaa kuitua, tällöin on Yleisväri oikea vaihtoehto. Alla eri värit on esiteltynä ja suuri osa niistä on saatavana hyvin varustelluista päivittäistavaraliikkeistä tai verkkokaupastamme.

Nitor Tekstiiliväri ja kiinnitysaineet

Nitor nestemäinen tekstiiliväri on paras tekstiiliväri värjäykseen.

Nitor tekstiiliväri värjää yhtä tasaisesti ja tehokkaasti 30, 40, 60 tai 90 asteessa. Tutustu värikarttaan ja voit myös sekoittaa värejä mielesi mukaan.

 • Värinpitävä lopputulos jo 40 asteessa
 • Värivalikoimassa 20 eri värisävyä, joita voi sekoittaa keskenään omien mieltymysten mukaan uusien värisävyjen saamiseksi.
 • Lämpötila värjättävän materiaalin mukaan

Tekstiilinvärjäysoppaasta löydät hyödyllisiä vinkkejä värjäykseen ja tekstiilien painotaulukon.

Voit hankkia Nitor nestemäisiä tekstiilivärejä hyvin varustetuista päivittäistavarakaupasta tai verkkokaupastamme. Huom. värjätäksesi tekstiilivärillä tarvitset myös tekstiilivärisuolaa. Verkkokaupassa tuotteet myydään yhdessä suolan kanssa.

Nitor All in One - 2 pakkauskokoa

Kaikki yhdessä, ei tarvita erillistä suolaa eikä kiinnitysainetta. Värjää 300 g tai 800 g tekstiiliä jo 30 asteessa. 10 eri värisävyä.

All-in-One tekstiilivärillä voit värjätä:
 • Kaikki seuraavista kuiduista olevat kankaat: puuvilla, pellava, silkki, viskoosi, juutti, Tencel®, Lyocell® ja Modal®.
 • Sillä voi värjätä myös kuitusekotteita, jos puuvillan, pellavan, silkin, viskoosin tai juutin osuus on yli 50%: saavutettu väri on kuitenkin vaaleampi kuin 100% kuiduissa ja värit voivat sekoittua toisiinsa.

Tarkista pesulapusta kankaan materiaali, sillä joitakin kankaita ei voi värjätä. Tällaisia ovat esim. kankaat, jotka ovat 100% polyesteria, 100% akryyliä, 100% asetaattia, klorokuidut, kuivapestävät kankaat, Scotchgard® -kankaat, vesitiiviit ja pehmustetut kankaat, hiihtohaalarit, Gore-tex® - tai mikrokuitukankaat sekä tekstiilit, joissa on yli 5% elastaania (kuidun kutistumisen tai pysyvän rypistymisen takia)

Huomioithan, että vaatteiden ompeleet, joissa on polyesteriä tai polyamidia eivät värjäydy ja säilyttävät siten alkuperäisen värinsä.

Tämä värjäysaine ei värjää villaa eikä polyamidia.


2 PAKKAUSKOKOA:

All-In-One 230 g pussi ja All-In-One MAXI 350 g pussi


NITOR ALL-IN-ONE on saatavana hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista ja suurimmista marketeista.

Vinkkejä täydellisen tuloksen saamiseksi:

 • Värjäysaine ei ole maalia. Siitä syystä on otettava huomioon ennen kaikkea värjättävän kankaan alkuperäinen väri. Kun kangas imee itseensä värjäysaineen, värjäysaineen molekyylit lisätään kankaassa jo oleviin molekyyleihin. Jos esimerkiksi värjäät punaisella keltaisen T-paidan, tuloksena on oranssi T-paita.
 • Kankaan tulee olla puhdas (ilman tahroja) ja sen tulee olla yksivärinen.
 • Jos kangas on uusi, pese se kaksi tai kolme kertaa poistaaksesi viimeistelyaineet, jotka voivat estää värjäysaineen kiinnittymisen.
 • Punnitse kankaat kuivina selvittääksesi tarvittavan värimäärän (mitä enemmän kangasta, sitä vaaleampi tulos).
 • Värjätäksesi tumman värisen tekstiilin vaaleamman väriseksi, poista kankaasta ensin aiempi väri Nitor Värinpoistajalla.
 • Peittääksesi pienet valkaisuainetahrat, värjää kangas mustaksi sen jälkeen, kun olet peittänyt tahrat pysyvällä mustalla tussilla.
 • Värjää ja pese kankaat nurinpäin käännettyinä.
 • Lisää karheapintaisille kankaille huuhteluainetta pesun yhteydessä.
 • Jos koneeseen tai tiivisteisiin jää värjäysainejäämiä värjäyksen jälkeen (erit. smaragdinvihreää sävyä käytettäessä), pyöräytä koneessa vielä 60 asteen ohjelma vanhojen riepujen kanssa. Lisää tällöin koneeseen 2 dl valkaisuainetta ja hieman tavallista pesuainetta. Pesukone kannattaa myös puhdistaa tasaisin väliajoin Dr. Beckmann Pyykinpesukoneen puhdistusaineella (tutustu tästä). Kaikki rummun takana olevat pesuainejäämät ja biomassa saattavat tarrata väriä itseensä, joka jää koneeseen ja saattaa päästää sitä myöhemmässä vaiheessa pesuveteen. Suosittelemme tällöin käytettäväksi Dr. Beckmann Värin- ja Liankerääjäliinoja (tutustu tästä). Liinat keräävät värimolekyylit pesuvedestä itseensä aina pesun aikana.

Nitor Yleisväri

Edullinen ja hyvä vaihtoehto aroille kuiduille sekä tekstiileille, joita pestään harvoin. Yleisväri värjää kaikkia luonnonkuituja kuten puuvillaa, pellavaa ja viskoosia sekä lisäksi myös villaa, silkkiä ja polyamidia (nylon, enkalon, perlon, rilsan ja antron). Tarvitset vain tavallista ruokasuolaa värjätessäsi tällä värillä (villan, silkin ja polyamidien värjäämiseen ruokaetikkaa). 1 pakkaus / pussi värjää 200 g.

Pakkaus sisältää pussin jauhemaista väriä. Väri on ns. suojaväri, joka ei ole samalla tavalla pesunkestävä, kuin Nitor Nestemäinen tekstiiliväri. Värjäys on suoritettava korkeassa lämpötilassa. Pienet vaatekappaleet voi värjätä pesukoneessa, mutta arat materiaalit, kuten villa ja silkki tulee värjätä käsin esim. kattilassa. Korkea lämpötila ei vahingoita näitä luonnon materiaaleja, mutta nopeat lämpötilan vaihtelut kylmästä kuumaan veteen sekä mekaaninen rasitus (pesurumpu) vahingoittavat. Käsin värjäys ja tekstiilien vähäinen liikuttelu märkänä ja värjätessä on siis suositeltavaa.

Nitor tekstiilivärejä myydään Prismoissa, useimmissa Citymarketeissa sekä muissa kodin siivous- ja tekstiilinhoitoaineita myyvissä liikkeissä.

 • Hyvä vaihtoehto aroille tekstiileille
 • Tarvitset värin ja tavallista ruokasuolaa värjätäksesi

Nitor Värinpoistaja

Poistaa värin pestävistä tekstiileistä kuten puuvillasta, pellavasta ja viskoosista. Voidaan myös käyttää pesun aiheuttamien väritahrojen poistamiseen valkoisista tai värillisistä tekstiileistä, jotka ovat täysin värinpitäviä.

Helppokäyttöinen: Pestään 60 asteessa. Ei vahingoita pesukonetta tai tekstiilejä. Tekstiilien pesupohjeita tulee noudattaa.

1 pussin avulla poistat värin jopa 1 kg:sta kuivaa tekstiiliä.

Nitor Back to White & Back to Black

Palauttaa värin mustille tai valkoisille tekstiileille. Uudista haalistuneet vaatteesi nyt erittäin helposti.

Kaikki tarvittava on pakkauksessa. Vaivatonta ja tehokasta. Palauttaa värin puuvilla-, pellava-, viskoosi- ja juuttikankaissa sekä tekstiileissä, joissa on vähintään 50% näitä kuituja. Ei värjää 100 -prosenttista synteettistä kuitua (polyesteria, akryylia, mikrokuituja jne.).

Parhaan tuloksen varmistamiseksi punnitse kangas:

T-paita: 100-150g, farkut: 600g, paita: 200g, ohuet housut: 300g.

Yksi pussi riittää enintään 600g kangasta. Käytä kerralla aina pussin koko sisältö. Noudata aina tekstiilienpesuohjeita.